Україна зробила крок до запровадження CRS Стандарту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна зробила крок до запровадження CRS Стандарту

Казна та Політика
797
Уряд схвалив проєкт листа на адресу Глобального форуму ОЕСР стосовно наміру України впровадити міжнародний стандарт щодо автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки в податкових цілях (CRS Стандарт).
За даними Мінфіну, цей лист офіційно започатковує процес запровадження CRS Стандарту в Україні.
«Вираження урядом наміру впроваджувати CRS Стандарт дозволить посилити імідж України як передбачуваного партнера, що прагне впроваджувати найкращі стандарти та боротися із розмиванням бази оподаткування та виведенням прибутку з-під оподаткування», – повідомляє міністерство.
Запровадження CRS Стандарту створить умови для приєднання України до ефективної міжнародної системи обміну податковою інформацією шляхом приєднання до Багатосторонньої угоди між компетентними органами щодо автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки.
Це дозволить:
  • забезпечити більш прозоре податкове середовище та сприятиме протидії використанню схем агресивного податкового планування;
  • підвищити рівень дотримання вимог податкового законодавства платниками податків;
  • запобігти ухиленню від сплати податків.
За даними Організації економічного співробітництва та розвитку, у 2019 році 100 податкових адміністрацій здійснили обмін інформацією про 84 млн фінансових рахунків, на яких знаходились активи на суму близько 10 трлн євро.
З кожним роком міжнародна мережа автоматичного обміну розширюється – у 2020 році обмін здійснило 105 країн, а у 2021 році ще 4 країни здійснять свій перший обмін. Україна планує здійснити перші обміни інформацією у вересні 2023 року за звітний 2022 рік.
Про головні законодавчі ініціативи, які можуть торкнутися ваших гаманців, ми оперативно інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і завжди будьте в курсі головних змін!
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас