Для деяких категорій українок планують змінити порядок призначення допомоги у зв’язку з вагітністю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для деяких категорій українок планують змінити порядок призначення допомоги у зв’язку з вагітністю

Казна та Політика
568
Із 1 вересня планують змінити порядок Призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами для ФОПів, безробітних, студенток і поліцейських.
Про це свідчить проект постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку призначення і виплати державної допомоги сім’ям з дітьми», оприлюднений Міністерством соціальної політики.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
Йдеться про внесення змін до Порядку № 1751 в частині порядку отримання жінками, які не застраховані в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування, державної допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами.
До числа указаних жінок належать вагітні жінки (у тому числі неповнолітні) з числа:
  • військовослужбовців Збройних Сил, Держприкордонслужби, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, інших військових формувань, Держспецтрансслужби, Держспецзв’язку та із числа поліцейських, осіб начальницького і рядового складу органів та підрозділів служби цивільного захисту, Державної кримінально-виконавчої служби;
  • звільнених з роботи у зв’язку з ліквідацією підприємства, установи та організації незалежно від форми власності за умови, що вагітна жінка була звільнена з роботи не раніше ніж за шість місяців до набуття права на одержання допомоги;
  • зареєстрованих в центрі зайнятості як безробітні;
  • аспіранток, докторанток, клінічних ординаторів, студенток закладів професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти;
  • непрацюючих жінок;
  • жінок, зареєстрованих як суб’єкти підприємницької діяльності, які не беруть участі в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.
Що пропонують. Проводити призначення допомоги на підставі інформації про сформований медичний висновок про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я з використанням Єдиного державного вебпорталу електронних послуг.
Що це означає. У разі прийняття і набрання чинності цією постановою, для призначення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами указаними жінками подається видана лікувально-профілактичним закладом довідка встановленого зразка, а з 1 вересня 2021 р. — інформація про номер запису щодо сформованого медичного висновку про тимчасову непрацездатність у Реєстрі медичних висновків в електронній системі охорони здоров’я.
Аналогічно про номер запису слід буде повідомляти з 1 вересня для проведення донарахування зазначеної допомоги у разі ускладнених пологів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас