Пологи в Україні з 1 квітня почнуть оплачувати по-новому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Пологи в Україні з 1 квітня почнуть оплачувати по-новому

Особисті фінанси
3647
Пологи в Україні з 1 квітня почнуть оплачувати по-новому. Тарифи піднімуться майже на 10 тисяч гривень. Лікарні отримають від держави майже на 2 тисячі гривень більше для надання медичної допомоги під час пологів, повідомила ТСН.
Підвищені виплати від держави торкнуться не тільки тарифікації медичної допомоги на пологи, але і на послуги медиків по догляду за новонародженими. На недоношених немовлят вагою до 1,5 кг буде виділятися до 130 тисяч гривень. На новонароджених з вагою понад 1,5 кг — до 25 тисяч гривень.
Всі витрати на медичну допомогу породіллям і новонародженим покриває держава в тих медзакладах, які уклали договір з НСЗУ.
Вартість пологів в Україні:
  • Звичайні пологи — 10 382 грн.
  • Для недоношених малюків з вагою до 1,5 кг — 13 725 гривень.
  • Для недоношених малюків понад 1,5 кг — 25 115 гривень.
Також зміниться з 1 квітня і ведення вагітності. Буде передбачено окремий пакет, який також буде оплачуватися НСЗУ, а жінки зможуть отримувати таку допомогу безкоштовно.
У цей пакет буде входити: постановка на облік, розробка індивідуального плану ведення вагітності, необхідні аналізи та інструментальні обстеження, заняття в спеціальній школі, консультації та ведення післяпологового періоду.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші до зарплати 💸

За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас