Ставки за кредитами на житло падають: скільки коштує іпотека — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ставки за кредитами на житло падають: скільки коштує іпотека

Кредит&Депозит
1725
У червні 2021 року середньозважена ефективна ставка іпотечного кредиту на первинці становила 17,3% річних. На вторинці цей показник сягнув 13,2%. Тобто за другий квартал ставки знизилися на 0,1 в.п. та на 0,7 в.п. відповідно.
Про це свідчить опитування Національного банку України, проведене серед комерційних банків.
Зазначимо, що ефективні ставки включають номінальну, а також всі супутні витрати позичальників та розраховуються на весь строк кредиту.
Результати іпотеки. За даними опитування, у червні 2021 року банки видали 955 іпотечних кредитів на загальну суму 774,6 млн грн. Загалом за другий квартал банками видано 2839 іпотечних кредитів майже на 2,3 млрд грн, за перше півріччя – 4652 іпотечних кредити на загальну суму понад 3,6 млрд грн.
У порівнянні з першим півріччям минулого року обсяги нового іпотечного кредитування зросли у 2,5 рази за кількістю договорів та в 3,4 рази грошовому вимірі.
Про важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
Кредити на купівлю житла на вторинному ринку нерухомості ще більше посилили свою перевагу: у червні їх частка перевищила 90% від усіх наданих іпотечних кредитів як за кількістю договорів, так і за грошовим обсягом.
У НБУ кажуть, що ринок іпотечного кредитування залишається дуже концентрованим: п’ять найактивніших банків уклали 90% нових угод.
До речі, щоб не чекати роками і не збирати так довго потрібну суму на власний будинок або квартиру, можна скористатися іпотекою. Якщо ви хочете зупинитися саме на цьому рішенні, Finance.ua вже запустив безкоштовний каталог з іпотеками.

Іпотека на житло в Україні. Безкоштовний каталог 🏡

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас