У Зеленського до кінця року очікують отримати одразу два транші МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Зеленського до кінця року очікують отримати одразу два транші МВФ

Казна та Політика
499
Україна очікує отримати два транші від Міжнародного валютного фонду до кінця поточного року у разі, якщо візит місії фонду у вересні пройде успішно.
Про це розповів радник Президента України Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко.
Зі слів Устенка, Україна наразі продовжує співпрацю з МВФ за двома треками: з одного боку, в контексті отримання фінансової допомоги в обсязі 2,7 млрд доларів, з іншого — очікується прибуття місії МВФ у вересні цього року.
«Ми виконали все, що було обіцяно у цьому меморандумі (за програмою Stand-by. — Ред.), ми вважаємо що українське питання буде винесено на засідання директорів МВФ у вересні», — зазначив співрозмовник агентства.
Він відзначив успішний діалог між главою української держави і керуючим директором МВФ Крісталіною Георгієвою. Також Устенко підкреслив важливість позитивних зрушень всередині держави, зокрема щодо реформування судової системи, розвитку антикорупційної інфраструктури та підвищення інституційної незалежності Національного банку України.
«Ми очікуємо на один транш від Міжнародного валютного фонду відразу, як українське питання буде винесено на засідання ради директорів, яке, я вважаю, буде відразу після (візиту. — Ред.) місії МВФ. І також я б очікував на те, що ми зможемо отримати і додаткове фінансування в рамках програми Stand-by, у якій ми зараз знаходимось. Тобто, я б очікував щонайменше два транша до кінця року», — сказав Устенко, відповідаючи на питання про те, чи може Україна розраховувати на отримання траншу МВФ у разі успішного візиту місії у вересні.

Довідка Finance.ua:

  • перший віце-прем’єр — міністр економіки Олексій Любченко раніше заявляв, що у вересні Україна безболісно проведе пікові виплати за держборгом — кошти на це є;
  • МВФ вимагає подальшого прогресу у реалізації реформ в Україні, а місія Фонду планує перевірити результат їхнього впровадження.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас