Україна виконала 90% вимог МВФ - Марченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна виконала 90% вимог МВФ - Марченко

Казна та Політика
359
МВФ вимагає подальшого прогресу у реалізації реформ в Україні, а місія Фонду планує перевірити результат їхнього впровадження.
Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів міністр фінансів Сергій Марченко.
У комунікаціях президента з виконавчим директором відомства Кристаліною Георгієвою урядовець побачив позитивну складову.
«Я вважаю, що в цій комунікації були чіткі сигнали. Фонд висловив бачення прогресу у виконанні реформ, і також було анонсовано приїзд місії», — додав високопосадовець.
Реформування судової банківської системи — рух назустріч сподіванням МВФ. Все заради виконання програми, а не отримання додаткового фінансування.
«Ми прийняли рішення про запуск судової реформи, були зміни в банківській системі, та по інших показниках також був досягнуто досить суттєвого прогресу. Тобто ми робимо свою справу, виконуючи „маяки“, які передбаченні програмою», — пояснив Марченко.
Місії МВФ боятися не варто, вважає міністр, адже, на його думку, основні пункти програми виконані на 90%.
«Закон про Вищу раду правосуддя, розведення податкової та митної служб як двох окремих юридичних осіб, тарифні питання, банківська діяльність… Це враховуючи, що програма ще не завершена. Залишилось кілька питань», — додав головний фінансист країни.
Наводять лад наразі із декларуванням представників Конституційного Суду.
«В нас залишились проблеми, що були створені Конституційним судом, і зараз триває дискусія, яким чином це питання має бути врегульовано», — сказав Марченко. У Верховній Раді вже прийняли рішення про покарання тих, хто безвідповідально поставився до декларування доходів.
Аудиторська служба ще проводить аудит коштів Сovid-фонду. «З технічної точки зору, ми вважаємо, що цей пункт Фонд вже сприйняв», — підсумував міністр.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас