Карантин продовжили до жовтня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Карантин продовжили до жовтня

Казна та Політика
671
На засіданні Кабінету Міністрів України 11 липня 2021 року прийнято рішення про продовження адаптивного карантину, а також продовження режиму надзвичайної ситуації до 1 жовтня 2021 року.
За словами Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля поточна епідемічна ситуація повністю контрольована, але фахівці починають фіксувати перші негативні тенденції щодо зростання кількості госпіталізацій і важких хворих на коронавірус.
«Міністерство охорони здоров’я готує лікарні, а кількість ліжок з підведеним киснем, за даними МОЗ, складає майже 100%. Крім того, окремо закуплено 15 тисяч кисневих концентраторів, які дозволять лікувати українців на амбулаторному етапі», – відзначив Прем’єр-міністр.
Також очільник українського Уряду розповів, що за минулий тиждень в Україні зробили майже 1 млн щеплень.
«Будемо й надалі прискорювати темпи вакцинації. Вакцина у нас є в достатній кількості, аби кожен бажаючий міг отримати захист. Поставки відбуваються регулярно, як за рахунок державного бюджету, так і у вигляді допомоги від наших міжнародних партнерів», – наголосив Денис Шмигаль.
В Україні діють чотири зони карантину (“червона”, “помаранчева”, “жовта” і “зелена”). Зараз всі області в “зеленій” зоні, де діє масковий режим і соціальна дистанція.

Довідка Finance.ua:

  • міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко припускає можливе введення привілеїв для вакцинованих від COVID-19. Зокрема, школи, кінотеатри та музеї працюватимуть під час локдауну за умови наявних щеплень;
  • раніше головний санітарний лікар України Ігор Кузін оцінив можливість введення нового локдауну в країні через штам коронавірусу «Дельта». Поки цього не планують.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас