«Дизельгейт»: в США подали новий позов проти Porsche — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Дизельгейт»: в США подали новий позов проти Porsche

Фондовий ринок
483
Автовиробник Porsche, найбільший акціонер Volkswagen, зіткнувся із судовим позовом в США, пов’язаними зі скандалом з викидами дизельного палива.
Про це пише Reuters.
Позов, поданий до Верховного суду штату Нью-Йорк у квітні, спрямований проти Porsche, а також проти колишніх членів правління і наглядової ради Volkswagen, говориться в піврічному звіті компанії.
Porsche, якій належить 31,4% акцій Volkswagen, не назвала імена позивачів, однак вказала, за їх словами, вони є «акціонерами Volkswagen». Також компанія не представила подробиць і кількісної оцінки можливих претензій, заявивши, що позов ще не був задоволений.
Судовий процес знаменує собою останню главу в сазі про «дизельгет» з того часу, як у вересні 2015 року Volkswagen визнав, що використовував незаконне програмне забезпечення для обману випробувань на викиди дизельних двигунів. Скандал обійшовся автовиробникові більш ніж в 32 млрд євро ($38 млрд) у вигляді зборів, штрафів і судових витрат.
Нагадаємо, у червні автоконцерн Volkswagen повідомив, що досяг угоди з колишнім генеральним директором компанії Мартіном Вінтеркорном і ще трьома колишніми топменеджер з питання виплати компенсацій за «дизельгейт». Загалом VW отримає від них 288 млн євро.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас