Ціни на алюміній зросли до максимуму за 10 років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на алюміній зросли до максимуму за 10 років

Технології&Авто
453
Ціни на алюміній тримаються біля максимумів за останні 10 років завдяки зростаючому попиту на метал на тлі загального відновлення світової економіки після наслідків пандемії COVID-19, пише FinMarket.
У понеділок вартість алюмінію становить $2541,75 за тонну. За підсумками торгів в п’ятницю вона склала $2615 за тонну, піднявшись, таким чином, на 31% з початку поточного року.
Котирування акцій великих виробників алюмінію Alcoa Corp. і Norsk Hydro ASA в цьому році додали відповідно 77% і 45%.
Поточний рік може обійти 2010 рік, ставши «роком найсуттєвішого в історії зростання попиту на алюміній», відзначає аналітик BMO Capital Markets Колін Гамільтон.
Алюміній широко використовується в якості пакувального матеріалу, а також застосовується в будівельному і аерокосмічному секторах, які ростуть разом із відновленням світової економіки.
Крім того, метал використовується виробниками електромобілів, в тому числі в корпусах деяких з преміальних моделей.
«Ми бачимо повсюдне відновлення економічної активності, і алюміній виграє в цих умовах практично на всіх напрямках», – каже аналітик консалтингової компанії CRU Еойн Дінсмор.
Згідно з прогнозом BMO, глобальний попит на алюміній в цьому році збільшиться на 8,5%, до 68,2 млн тонн.
У той же час, пропозиція металу може виявитися меншою, ніж очікувалося, пише газета Financial Times. Так, алюмінієві підприємства в китайській провінції Юньнань недавно були змушені скоротити виробництво. Засуха в регіоні порушила роботу гідроелектростанцій, і влада провінції звернулася до алюмінієвих підприємств з проханням урізати використання електроенергії.
У прогнозах експертів провінція Юньнань мала забезпечити близько 50% зростання глобального виробництва алюмінію в період з 2020 по 2023 роки, і будь-які скорочення матимуть глобальні наслідки, зазначає Дінсмор.
«Цей регіон дуже важливий для ринку алюмінію – саме звідси йде зростання пропозиції», – каже він.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас