Газпром зупинив закачування газу в ПСГ Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Газпром зупинив закачування газу в ПСГ Європи

Енергетика
979
Російський газовий монополіст Газпром зупинив закачування газу в підземні сховища Європи. Процес скорочення поставок почався 31 липня і вже 2 серпня завершився.
Про це повідомляє Интерфакс.
«За газову добу від 2 серпня сума операцій закачування і відбору з потужностей зберігання на північному заході Європи, якими користується концерн, навіть трохи пішла в мінус», — йдеться в повідомленні.
При цьому наголошується, що вже зупинено закачування газу у сховища Бергермеер у Нідерландах і Реден у Німеччині. Водночас почався відбір із підземних сховищ газу Хайдах в Австрії і продовжується закачування в ПСГ Катаріна і Ємгум у Німеччині.
Крім того, Газпром скоротив поставки газу газопроводом Ямал-Європа, який проходить через Білорусь і Польщу до Німеччини. Так, з 30 липня по ньому прокачувалии 84 млн кубометрів, а сьогодні потік упав нижче 50 млн кубометрів.
Раніше повідомлялося, що Газпром штучно обмежує поставки газу в Європу, провокуючи його подорожчання. Через гострий дефіцит європейські ціни на газ перевищили 500 доларів (близько 420 євро), досягнувши максимуму за 13 років.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас