«Газпром» відмовився бронювати додаткові транзитні потужності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Газпром» відмовився бронювати додаткові транзитні потужності України

Енергетика
457
Російський газовий монополіст «Газпром» відмовився бронювати додаткові транзитні потужності України. «Оператор ГТС України» виставляв тверді додаткові потужності на четвертий квартал 2021 року в обсязі 9,8 млн куб. м на добу.
Про це свідчать дані системи бронювання GSA Platform.
Крім того, «Газпром» відмовився бронювати транзитні потужності газопроводу «Ямал-Європа» через Польщу на четвертий квартал, а також на перші три квартали 2022 року. На аукціон були виставлені тверді транзитні потужності на 89 млн куб. м в суки.
Нагадаємо, російський «Газпром» 27 липня знову відмовився бронювати додаткову транзитну потужність через Україну на серпень.
Після цього ціни на газ на європейському хабі TTF досягли рівня 500 доларів за тисячу кубометрів.
Раніше генеральний директор «Оператора ГТС України» Сергій Макогон заявив, що зростання ціни газу в Європі пов’язане з тим, що «Газпром» відмовляється від додаткового бронювання українських потужностей.
Зазначимо, згідно з договором від 31 грудня 2019 року «Нафтогаз» є компанією-організатором транспортування російського газу і на замовлення «Газпрому» бронює у ТОВ «Оператор ГТС України» необхідні потужності.
До речі, значимі події у світі енергетики ми також висвітлюємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь і стежте за новинами!
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас