Зеленський підписав закони для судової реформи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закони для судової реформи

Казна та Політика
337
Президент України Володимир Зеленський підписав три законопроекти, необхідні для судової реформи.
Про це повідомляється на сайті Ради.
Президент підписав законопроект №3711-д про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Раніше він його ветував, але 13 липня депутати повторно проголосували за нього, погодившись з пропозиціями президента.
Також підписано законопроект №5068 про очищення Вищої ради правосуддя. Буде створено комісію з етики з міжнародними експертами, яка перевірятиме доброчесність членів ВРП.
З ним пов’язаний законопроект №5069, який встановлює адміністративну відповідальність за невиконання законних вимог дисциплінарного інспектора Вищої ради правосуддя, що сприятиме ефективній реалізації його повноважень.

Довідка Finance.ua:

  • Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення механізмів виведення банків з ринку та задоволення вимог кредиторів цих банків» №1588-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 30 червня 2021 року;
  • Президент також підписав закон № 1587-ІХ про зміни до деяких законів з метою вдосконалення організації корпоративного управління в банках та інших питань функціонування банківської системи України.
До речі, про всі головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас