Суд скасував арешт нерухомості банку «Аркада» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд скасував арешт нерухомості банку «Аркада»

Фондовий ринок
443
Київський апеляційний суд 22 липня скасував рішення Шевченківського районного суду Києва від 28 січня, яким було накладено арешт на земельні ділянки та приміщення банку «Аркада».
Про це йдеться в рішенні суду, яким той задовольнив відповідне клопотання ліквідатора банку Іллі Луньо.
При цьому ще 1 липня Шевченківський райсуд Києва переглянув і скасував своє ж рішення від 28 січня в частині арешту блоку соціально-побутового обслуговування № 1 на вулиці Єлизавети Чавдар, 32 в Києві. Слідчий суддя тоді зазначив у рішенні, що не знайшов у даних розслідування аргументів, що виправдовують арешт цього об’єкта.
Зазначимо також, що 19 квітня Київський апеляційний суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Фонду гарантування вкладу фізосіб і скасувати арешт 2 березня головної будівлі банку «Аркада» на вулиці Ольгінській у Києві.
Нагадаємо, що 7 липня аукціон з продажу цієї будівлі вчергове не відбувся, незважаючи на те, що ціна лота була знижена на 30% в порівнянні з попереднім аукціоном 14 червня до 428,2 млн грн.
Банк «Аркада», що спеціалізувався на фінансуванні будівництва житлових комплексів у Києві, був визнаний Нацбанком України неплатоспроможним наприкінці серпня 2020 року. Через місяць його вирішили ліквідувати, термін ліквідації поки що встановлений на три роки.

Довідка Finance.ua:

  • банк «Аркада» зупинив будівництво трьох житлових масивів у Києві («Патріотики», «Еврики», «Патріотики на озерах»), у будівництво квартир яких вклали кошти понад 12 тис. громадян. Будівництво 39 будинків «заморожено» вже кілька років;
  • 25 серпня 2020 року Правління НБУ прийняло рішення про віднесення банку «Аркада» до категорії неплатоспроможних у зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня;
  • Міністерство внутрішніх справ, Служба безпеки України, Національний банк України та Київська міська державна адміністрація підписали меморандум для вирішення питання добудови житла «Аркади».
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас