Шмигаль оцінив готовність України до опалювального сезону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль оцінив готовність України до опалювального сезону

Казна та Політика
348
До опалювального сезону в Україні вже готові понад 50% об’єктів.
Про це написав Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Facebook.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощаджувати на сплаті комунальних послуг.
«Вже понад 50% об’єктів готові до опалювального сезону. Минулого тижня відбулося засідання Антикризового енергетичного штабу, ключовою темою якого була планова підготовка й стале проходження осінньо-зимового періоду. За інформацією ОДА, станом на середину липня підготовлено від запланованого більш ніж 50% житлових будинків і об’єктів соціально-культурного призначення, 51% котелень, 54% теплових мереж», – розповів Шмигаль.
Він також зазначив, що українські університети отримають кошти на енергоефективне оновлення навчальних будівель та гуртожитків.
Фінансову підтримку в розмірі 49 млн євро надасть Європейський інвестиційний банк та 10 млн євро гранту — Фонд Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля. Цього тижня відбулося підписання контрактів у межах реалізації проєкту «Вища освіта в Україні».
За його словами, модернізація будівель покращить умови навчання й проживання студентів в університетах та водночас сприятиме суттєвій економії ресурсів і переходу до зеленої економіки.

Довідка Finance.ua:

  • у 3 кварталі 2021 року зростуть ціни на електроенергію для населення з диференційованими тарифами залежно від обсягів споживання. Про це свідчить «Інфляційний звіт» Національного банку України;
  • восени у столиці та багатьох українських містах буде підвищення тарифів на гарячу воду та опалення.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас