Україна оскаржить сертифікацію «Північного потоку-2» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна оскаржить сертифікацію «Північного потоку-2»

Енергетика
293
Газопровід «Північний потік-2» можуть сертифікувати вже цього року, але це рішення можуть оскаржити Україна, Польща і Єврокомісія.
Про це повідомив голова «Оператора ГТС» Сергій Макогон в ефірі «Радіо НВ».
Макогон відзначив, що сертифікація вимагає виконання дуже жорстких норм європейського енергетичного законодавства, Третього енергетичного пакету, який передбачає перш за все вільний доступ інших сторін до цього газопроводу. Він також передбачає додаткові обмеження для компанії-оператора цього газопроводу.
«Тому ми будемо спостерігати за сертифікацією, і не тільки ми. Є підтримка з боку Польщі, Європейської комісії, яка теж завжди виступала проти будівництва цього газопроводу»,- сказав Макогон.
Голова ОГТСУ пояснив, що найнегативніший для нас сценарій передбачає сертифікацію в цьому році. Але це буде миттєво оскаржено Європейською комісією, польським урядом, нашим урядом. І можуть бути деякі обмеження на використання – 50% і так далі. Оптимістичний для нас сценарій – якщо він ніколи не запрацює.

Довідка Finance.ua:

  • російський газопровід «Північний потік-2» побудований на 99%. Судно Академік Черський повністю завершило свої роботи.
  • після підписання угоди між США та Німеччиною щодо «Північного потоку-2» Україні варто суттєво зменшити споживання газу за рахунок енергоефективності та зайнятись питанням збільшення його видобутку.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас