Уряд зробив ще один крок до приватизації Ощадбанку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд зробив ще один крок до приватизації Ощадбанку

Казна та Політика
572
Кабінет міністрів уповноважив міністра фінансів Сергія Марченка на погодження умов листа-мандата між державним Ощадбанком та Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР).
Документ передбачає залучення банком довгострокового кредиту у формі субординованого боргу об’ємом до 100 млн євро в еквіваленті з опцією конвертації в акції банку.
Про головні банківські новації ми також розповідаємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі останніх новин!
Як зазначається в пояснювальній записці до проекту розпорядження, у кінці 2016 року між урядом України, Ощадбанком та ЄБРР було підписано Меморандум порозуміння, який передбачає надання Ощадбанку підтримки з боку ЄБРР в розробці та впровадженні комплексної програми трансформації з метою його комерціалізації та підготовки до приватизації.
«Також слід зазначити, що урядом 02.09.2020 схвалено оновлені Засади стратегічного реформування державного банківського сектору, одним із пріоритетів яких є зменшення частки держави в банківському секторі України», — зазначається в документі.
Згідно з попередньою дорожньою картою потенційного входження ЄБРР до капіталу Ощадбанку одними з умов є схвалення Кабінетом міністрів України Стратегії та підписання листа-мандата між банком та ЄБРР.
«Підписання листа-мандата між банком та ЄБРР передбачає можливість залучення банком від ЄБРР довгострокового кредиту у формі субординованого боргу об’ємом до 100 мільйонів євро в еквіваленті з опцією конвертації у звичайні акції банку», — йдеться в документі.

Довідка Finance.ua:

  • державний Ощадбанк, Міністерство фінансів та Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) готуються до підписання мандатного листа. Документ стосується надання ЄБРР довгострокового фінансування у формі субординованого кредиту з можливістю конвертації в акції Ощадбанку;
  • у найближчі кілька років держава продасть левову частку своїх банків. Зокрема, з молотка підуть ПриватБанк і Ощадбанк. Клієнтів таке рішення не зачепить.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас