«Завалили долар в підлогу»: що буде з курсом найближчими місяцями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Завалили долар в підлогу»: що буде з курсом найближчими місяцями

Валюта
15695
У найближчі місяці курс долара в Україні буде коливатися в діапазоні 26.5-27.5 грн/дол, ближче до нижнього краю.
Такий прогноз у Facebook озвучив економіст Тарас Козак.
За словами експерта, гривня швидко зміцнюється. “Нацбанк не захотів утримувати курс долара вище знакової позначки 27 грн/дол. Сьогодні на міжбанку вже 26.85 грн/дол.
“Думаю, що в найближчі місяці курс долара буде коливатися в діапазоні 26.5-27.5 грн/дол, ближче до нижнього краю. Проти більш істотного посилення гривні гратиме Мінфін (впадуть доходи бюджету) і традиційно впливові експортери”, – зазначив експерт.
Економіст додав, що доларовий потік в Україну посилюється, чому сприяють сприятливі для нашої економіки світові ціни на експортну продукцію (руда, чорні метали, агропродукція), зростання переказів заробітчан, очікуваний рекордний урожай.
“Україна легко змогла залучити $500 млн через випуск євробондів. Все більш реалістичним виглядає отримання нашою країною подарунка в розмірі $2 млрд 700 млн від Міжнародного валютного фонду протягом двох місяців”, – зазначив економіст.
За словами Козака Україна не матиме серйозних проблем з рекордною виплатою валютних боргів у вересні.
“Цьому сприяє значне перевиконання планів збору доходів бюджету – за перше півріччя надійшло на ₴23.7 млрд більше від очікуваних. Безумовно, однією з основних причин таких рекордів стало зростання цін. Річна інфляція зараз становить близько 10%”, – сказав Козак.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на Youtube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас