Німеччина підтвердила готовність провести консультації щодо «Північного потоку-2» на вимогу України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина підтвердила готовність провести консультації щодо «Північного потоку-2» на вимогу України

Енергетика
323
Німецька сторона готова провести консультації з будівництва російського газопроводу «Північний потік-2». Консультації ініціювала Україна.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу ОП.
Зазначається, заступник керівника офісу президента Ігор Жовква провів переговори з Уповноваженим з питань Східної Європи МЗС Німеччини Маттіасом Люттенбергом.
Жовква повідомив Люттенбергу про позицію України щодо реалізації проекту «Північний потік-2», відзначивши пов’язані з ним гострі загрози безпеці як для нашої держави, так і для всієї Європи.
«Зі свого боку уповноважений МЗС ФРН повідомив про готовність німецької сторони до проведення консультацій щодо „Північного потоку-2“, які ініціювала наша держава», — йдеться в повідомленні.
Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна ініціювала консультації з Єврокомісією та Німеччиною щодо «Північного потоку-2». За його словами, консультації повинні проводитися з метою забезпечення дотримання принципів справедливості та безпеки в рамках розвитку енергопроектів.
Міністр підкреслив, що головною претензією є те, що угода США і Німеччини не вирішує питання безпеки України, яка страждає від запуску «Північного потоку-2».
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас