Із серпня українці можуть повністю відмовитись від паперових чеків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Із серпня українці можуть повністю відмовитись від паперових чеків

Фінтех і Картки
991
З 1 серпня в Україні зміняться вимоги до фіскальних чеків, завдяки чому усі квитанції з покупок, оплачених карткою, можуть зберігатись в онлайн-банкінгу покупців.
Про це повідомив співзасновник monobank Дмитро Дубілет.
«Якщо ви оплатите за товар картою, в чек може передаватися “маска” цієї карти. Це значить, що банки зможуть зберігати чек прямо в додатку клієнта. Так, покупці зможуть зі спокійною душею відмовлятися від паперового чека. Туди ж можуть потрапляти гарантія та інші документи».
Проте, щоб цей сервіс запрацював, банки повинні інтегрувати свої системи із кожним магазином окремо, що може зайняти чимало часу.

Довідка Finance.ua:

  • Суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, зобов’язані, зокрема, надавати покупцям розрахунковий документ на повну суму проведеної операції (фіскальний чек).
  • Продавці товарів на своїх сайтах не завжди надають правдиву інформацію про кількість, ціну, способи розрахунків та умови доставки товарів, чим порушують вимоги законодавства про захист прав споживачів. Однак покупець завжди має право вимагати чек – такий документ може допомогти захистити його права як споживача.
Про важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, ми пишемо у телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь! 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас