За перше півріччя видатки бюджету не виконано на 44 мільярди (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За перше півріччя видатки бюджету не виконано на 44 мільярди (інфографіка)

Казна та Політика
242
Незважаючи на перевиконання плану доходів за перше півріччя, видатки загального фонду держбюджету менші від плану на 44,3 млрд грн (7,3%) — не виконано план видатків за програмами МОЗ, Міноборони, Мінсоцполітики, Мінагрополітики.
Про це заявив глава Рахункової палати Валерій Пацкан, коментуючи виконання держбюджету України за січень-червень 2021 року, передає прес-служба відомства.
Зокрема, на 10% (8,4 млрд грн) не виконано план видатків МОЗ. З них 3,4 млрд грн — на реалізацію програм державних гарантій медичного обслуговування населення і 1,4 млрд грн — на проведення вакцинації.
«Менші від плану видатки Міністерства оборони — на 4,3 млрд грн (7,9%). З них 1,9 млрд грн — на забезпечення діяльності ЗСУ, підготовку кадрів і військ, медичне забезпечення особового складу, ветеранів військової служби та членів їхніх сімей, ветеранів війни і 1,8 млрд грн — на закупівлю, модернізацію і ремонт озброєння, військової техніки, засобів і обладнання», — заявили в Рахунковій палаті.
За словами Пацкана, не виконано план видатків Мінсоцполітики — на 3,3 млрд грн (1,9%), з яких 1,6 млрд грн — на виплату деяких видів допомоги, компенсацій, грошового забезпечення та оплату послуг окремим категоріям населення та Мінагрополітики — на 1,1 млрд грн (51%), з них майже 816 млн грн — на фінансову підтримку сільгосптоваровиробників.
«Разом з тим, спостерігається позитивна тенденція з виконанням плану доходів за перше півріччя. За цей час він перевиконаний майже на 5% – 23,7 млрд грн.

Найбільше перевиконано план ПДВ з урахуванням бюджетного відшкодування — на 12,7 млрд грн; податку на прибуток підприємств — на 8,2 млрд грн; акцизу з ввезених на митну територію України підакцизних товарів (продукції) — на 4,4 млрд грн», — підкреслив Пацкан.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас