Завдяки Дія Сіті обсяг інвестицій в Україну зросте — Магалецька — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Завдяки Дія Сіті обсяг інвестицій в Україну зросте — Магалецька

Казна та Політика
246
У середу, 21 липня, відбувся вебінар «Дія Сіті — чого очікувати бізнесу?», організований юридичною фірмою Kinstellar спільно з офісом Національної інвестиційної ради, на якому керівник Офісу Ольга Магалецька прокоментувала деталі імплементації Дія Сіті, передає УНН.
Вона розповіла, що Дія Сіті складається з пакету з трьох законопроектів. Якщо рамковий проект закону № 4303 вже отримав підтримку в парламенті, то над двома іншими робота триває. Йдеться про податковий законопроект № 5376 і третій, так званий «силовий» законопроект, який поки не зареєстрований у Верховній Раді. Також, за її словами, роботу над усіма підзаконними актами планують завершити до кінця року.
Під час вебінару було порушено питання критеріїв вступу в Дію Сіті, податкових умов та умов працевлаштування. Магалецька розповіла, що доопрацювання законопроектів відбувається в постійних тісних консультаціях з представниками IT-галузі. Прозорість повинна сприяти зростанню обсягу інвестицій в Україну і створенню «нових правил гри» для IT-галузі в цілому. Так, на її думку, критерії приєднання до Дія Сіті чітко прописані і позбавлені суб’єктивізму. На питання про можливі утиски з боку регуляторних органів стосовно тих, хто не захоче приєднатися до Дія Сіті, вона зазначила, що спецрежим — це добровільна альтернатива.
Більше того, Магалецька нагадала, що до оновленої редакції проекту Закону № 4303 було внесено норму, що такі загальні засади, як свобода діяльності, невтручання та презумпція правомірності діяльності поширюватимуться на всіх суб’єктів, які здійснюють діяльність в IT-сфері, не лише на резидентів спецрежиму.
Вона зазначає, що багато питань навколо Дія Сіті обросли міфами через недовіру частини суспільства до держави, але Дія Сіті, на її думку, не той випадок.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас