Шахраї в мережі. Дослідження відгуків з фахівцями DivestiX Brokerage — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555
НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

Шахраї в мережі. Дослідження відгуків з фахівцями DivestiX Brokerage

Особисті фінанси
706
Якби кожен відгук мав під собою реальні підстави – наш світ виглядав би інакше. Знаючи, яким важливим інструментом для бізнесу є репутація, знайшлися люди, які придумали як можна на цьому заробити. Так з’явилися сайти з відгуками, які почали промишляти здирництвом. Тепер, щоб вирватися з-під шквалу наклепів, необґрунтованих звинувачень і з-зберігати своє чесне ім’я, підприємцям доводиться дорого платити.
Компанія DivestiX Brokerage (Дайвестікс брокеридж), безпосередньо зіткнувшись з таким видом шантажу, провела дослідження, в ході якого з’ясувала принцип роботи недобросовісних сайтів, вартість їх послуг і виділила кілька порад для тих, хто не хоче бути спантеличеним фальшивими відгуками .
Шахраї в мережі. Дослідження відгуків з фахівцями DivestiX Brokerage
Принцип роботи сайтів-шантажистів
Як правило, адміністрація таких сайтів діє за наступним алгоритмом: з появою нової, яка ще не встигла завоювати довіру, компанії замовляють у копірайтерів статті (в середньому 30-60 грн за тисячу знаків), публікують їх, використовуючи якомога більше ключових слів для того, щоб забезпечити кращу позицію серед результатів пошуку в Google, і чекають, коли з ними зв’яжуться співробітники компанії для того, щоб усунути настільки неприємну ситуацію.
Такі сайти строкато прикрашені всілякими знаками оклику, заявами «увага шахраї, обережно обманщики і т.д.» по всьому периметру сторінки – творці роблять все, щоб залучити якомога більше уваги. І непогано в цьому процвітають.
Навіть людині з критичним поглядом на світ, такий стан речей здатен збити з пантелику. І немає в цьому нічого дивного – результати багатьох досліджень свідчать про те, що вже з 2016 року люди в своїй більшості (від 70 до 80%) читають відгуки та роблять свій вибір спираючись на них. За даними G2 Crowd і Heinz Marketing 92% користувачів з більшою ймовірністю куплять товар, якщо хтось залишив про нього позитивний відгук.
Скільки коштує репутація?
У всіх сайтів своя система роботи і свій набір послуг, що надаються. Хтось пропонує виключно видалення відгуку – така опція обходиться в суму від 300 до 800 доларів в якості одноразового платежу, або ж пропозиції з «підпискою» на захист від негативу – близько 500 доларів щомісяця. У деяких є функція зміни відгуків на нейтральний або позитивний, в середньому за 1000 доларів. Окремі «умільці» пропонують ще й рекламу, гроші також за це просять чималі.
Очевидно, що співпраця з шахраями ні до чого доброго не приведе. Ніхто не дасть вам ніяких гарантій і не може обіцяти, що з часом ціна такої «дружби» не виросте в декілька разів.
Яким відгуками можна вірити?
Варто звертати увагу на ті відгуки, які підкріплені доказами про те, що їх автор дійсно мав відношення до продукту, про який зараз висловлюється – його особисте фото або скріншот. Або якщо в відгуках наводяться конкретні доводи, що саме не влаштовує, як все було, що пішло не так і т.д., як правило, адекватні автори оглядів відкриті до діалогу з представниками компанії і іншими клієнтами і здатні детально описати, що саме їх не влаштувало, з чим виникли проблеми, що вони хотіли б поліпшити.
У випадку з DivestiX Brokerage (Дайвестікс брокеридж), ні на одному з сайтів жодного подібного відгуку не знайдеться. Ніхто не надавав скріншот особистого кабінету або скріншот торгового аккаунту, щоб можна було переконатися в реальній співпраці з компанією.
З кінця 2020 року, і згодом, один за одним почали з’являтися відгуки про DivestiX Brokerage (Дайвестікс брокеридж).
Серед понад 200, немає жодного негативного відгуку зі скріншотами. Немає доказів, а значить немає реальних негативних відгуків. Зате переважна більшість, як на підбір, з кричущими заявами про те, який це нечесний брокер, все, що пропонує компанія – обдурювання і розведення на гроші, і тому подібний стандартний наклеп.
Вивчаючи інформацію про такий вид «бізнесу», ми знаходили публікації інших компаній, котрі зіткнулися з аналогічною ситуацією і також написали про це. Матеріали, які вони надали в публічний доступ – скріншоти листування з адміністраторами сайтів, прайс, який вони виставляють за збереження репутації і їх заперечення, які свідчать «немає закону, який забороняє свободу слова» – додатково переконують в масштабності і серйозності цієї інформаційної війни.
У коментарях під цими статтями, деякі висловлювалися про очевидність викладеної інформації. Мовляв, звичайно ж люди бувають необ’єктивними, а відгуки можна легко купити на біржі. Однак, як показує практика, не всі люди присвячені в сучасні види фріланс-заробітку, і при цьому багато хто, зіткнувшись з великою кількістю негативних відгуків, схильні припустити, що хоча б один може бути справжнім. Людина, як не крути, залежна від думки ззовні. На цю властивість нашої психіки злочинці і роблять упор, і всю свою роботу конвертують не в якість, а в кількість.
Писати скарги або подавати до суду – безглуздо. Тому, єдине, що можна зробити – присвятити в суть справи якомога більшу кількість людей. Усвідомлений споживач – наш пріоритет. Будьте уважні до відгуків і не дайте ввести вас в оману.
Знайомтеся з DivestiX Brokerage ближче – відвідайте наш клієнтський офіс в Одесі, і обов’язково відвідайте divestixbrokerage.com і стежте за нами в соціальних мережах.
Ми в соц-мережах:
Facebook,
Instagram: @ divestix.brokerage
Telegram.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас