Фразу «хочу виїхати» повинні замінити на «хочу повернутися» - Любченко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фразу «хочу виїхати» повинні замінити на «хочу повернутися» - Любченко

Особисті фінанси
1195
Ефективне використання трудового потенціалу та повернення з-за кордону трудових мігрантів є питанням національної безпеки та суб’єктності держави.
Таку думку, відкриваючи Всеукраїнський форум «Україна 30. Трудові ресурси», висловив перший віце-прем’єр-міністр — міністр економіки Олексій Любченко.
Він зазначив, що точну кількість громадян, які не знайшли себе в Україні і вирушили «шукати щастя» за її межами, підрахувати неможливо. За експертними оцінками, мова йде про 2−3 мільйони українців щороку.
«Ми лідери — лідери в Європі за кількістю працездатного населення, яке працює за кордоном», — констатував урядовий чиновник. Тому завдання держави — якнайшвидше створити умови для того, щоб переважна більшість наших співвітчизників, які свого часу виїхали на заробітки за кордон, повернулися додому.
«Фразу «хочу виїхати» ми повинні замінити на «хочу повернутися», — процитував Любченко передвиборчу програму Президента України і навів дані статистики.
«Минулого року, за даними реєстру фізичних осіб — платників податків, 11,3 млн громадян отримували офіційну заробітну плату. Майже 11 млн зовсім не мали офіційного доходу. Плюс маємо понад 11 млн пенсіонерів, розмір виплат яким залежить від тих, хто працює легально. Тобто за рахунок одного офіційно працюючого держава утримує двох непрацюючих. І всі ці категорії громадян однаковою мірою користуються суспільними благами: медичною допомогою, освітою, інфраструктурою, пільгами і субсидіями», — підкреслив перший віце-прем’єр.
За матеріалами:
УАІБ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас