Стало відомо, скільки українців працює в Польщі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, скільки українців працює в Польщі

Особисті фінанси
2110
Посол України в Республіці Польща Андрій Дещиця заявляє, що в Польщі на сьогоднішній день працює близько 1,5 млн українців і навчається близько 50 тис. українських студентів.
Про це він заявив на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Трудові ресурси».
«Яка ситуація зараз у Польщі. Ми маємо зростання кількості трудових мігрантів. Якщо говорити в порівнянні з 2014 роком, то це приблизно в 2−3 рази. Зараз мова йде приблизно про 1,5 млн українців, які працюють в Польщі», — сказав він.

13 способів переказати гроші з Польщі в Україну

Посол зазначив, що орієнтовно 600 тис. українців офіційно платять податки до Фонду соціального страхування, а решта працюють на трудових договорах і податки не платять.
Крім того, Дещиця повідомив, що в 2014 році в Польщі було 680 фірм, де власниками були українці, а в 2021 році в Польщі 16 тис. підприємств, де власниками або співвласниками є українці.

Довідка Finance.ua:

  • Днями Польща змінила правила в’їзду і зобов’язала всіх приїжджих заповнювати карту місцезнаходження мандрівника (eKLP) в електронному вигляді.
  • Експерти з працевлаштування стверджують, що українцям у Польщі обіцяють до $ 5 тисяч на місяць. Які найбільш затребувані спеціальності для українських заробітчан — читайте тут.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас