Вітренко розповів, чи вистачить ліквідності «Нафтогазу» для планового імпорту газу в разі зростання ціни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вітренко розповів, чи вистачить ліквідності «Нафтогазу» для планового імпорту газу в разі зростання ціни

Фондовий ринок
280
НАК «Нафтогаз України» імпортує природний газ і закачує його до сховищ у рамках раніше затвердженого плану завдяки достатній ліквідності, зростання ціни на ринку цей план не порушило.
Про це повідомив голова правління компанії Юрій Вітренко в коментарі агентству «Інтерфакс-Україна».
«Ми маємо плани щодо імпорту та закачування імпортованого газу, ми їх не змінюємо, навіть незважаючи на зростання ціни. В нас вистачає ліквідності. Поки що ми просто імпортуємо те, що планували імпортувати, закачуємо до сховищ. Це дасть нам можливість пройти опалювальний сезон», – сказав він у кулуарах 12-ї енергетичної конференції Адама Сміта, що відбувається в Києві.
Водночас голова правління утримався від уточнення кількісних показників імпорту.
Вітренко зазначив, що «Нафтогаз» пильно стежить за розвитком подій, але поки що не бачить критичних загроз, пов’язаних із ціновою волатильністю.
«Якщо в нас з’явиться розуміння, що є якісь критичні тенденції, тоді застосовуватимемо якісь радикальніші підходи», – зазначив голова правління.
За його словами, вже зараз у сховищах газу більше, ніж у минулі роки.
«І на початок опалювального сезону ми плануємо ще значно збільшити обсяг газу в сховищах і маємо намір увійти в опалювальний сезон із запасами, більшими за історичні середні показники», – наголосив Вітренко.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас