Сумнівні небанківські установи продовжують працювати на ринку - Бевз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сумнівні небанківські установи продовжують працювати на ринку - Бевз

Казна та Політика
540
Сьогодні сумнівні небанківські установи продовжують свою роботу на фінансовому ринку України.
Про це в інтерв’ю виданню «НВ Бізнес» повідомив голова Департаменту ліцензування Нацбанку Олександр Бевз, який заявив разом зі своєю командою про звільнення з НБУ.
Зокрема, він розповів, що його дуже турбує перспектива того, як Національний банк зараз буде проводити свою політику на ринку небанківських установ, особливо на страховому ринку.
«Тому що була задекларована політика регулятора, з ринку повинні бути виведені некапіталізовані і непрозорі компанії. Минув рік, а сказати, що на цьому терені були зроблені достатні активні дії, швидше за все, не можна. Більш того, навіть ті умовно жорсткі рішення, які були ухвалені, ухвалювалися неодностайно», — зазначив Бевз.
«Я, наприклад, займав у цьому питанні більш активну позицію, мене підтримали інші колеги щодо того, що компаніям-порушникам нормативів треба зупиняти ліцензії, причому всі ліцензії. Але ця позиція не була позицією всіх членів команди. Я думаю, може і не бути в майбутньому», — додав він.
На його думку, регулятор повинен все-таки провести роботу з виведення з ринку недобросовісних учасників. І те, як буде проводитися ця робота, вважає Бевз, багато в чому стане індикатором того, чи буде дотримуватися регулятор надалі заявлених принципів.
«З ринку повинні бути однозначно виведені всі компанії з непрозорою структурою власності. І ті компанії, які не дотримуються вимоги до капіталу, перш за все, страхові компанії. Вони не дотримуються, як правило, цих вимог вже дуже давно. Регулятору вже не треба зволікати, і я вважаю, що найближчим часом повинні вживатися активні заходи щодо цих компаній», — підкреслив голова Департаменту ліцензування НБУ.
Раніше команда керівників Департаменту ліцензування повним складом подала керівництву НБУ заяви про звільнення через відхід регулятора від стандартів роботи.
У свою чергу Нацбанк заявив, що Департамент ліцензування НБУ буде продовжувати роботу в штатному режимі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас