У Кличка розповіли про боротьбу з незаконними МАФами в Києві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кличка розповіли про боротьбу з незаконними МАФами в Києві

Казна та Політика
357
У Києві близько 1,5 тис. незаконних тимчасових споруд, які потрібно демонтувати.
Про це заявив заступник голови КМДА Олексій Кулеба в інтерв’ю виданню «Українські Новини».
«У 2021 році в Києві налічується близько 8,5 тис. МАФів, з яких 7 тис. — законні. Тобто на сьогодні ми маємо близько 1,5 тис. тимчасових споруд без відповідних дозвільних документів. Всього за пів року вже демонтували понад 3 тис. елементів. Головне завдання — взяти процес повністю під контроль. У псевдопідприємця не повинно з’являтися бажання встановлювати нові споруди без правових підстав», — сказав Кулеба.
Представник «Слуги народу» зазначив, що незаконні МАФи не приносять доходів до бюджету, і цю ситуацію планують змінити за допомогою впровадження системи“ProZorro".
«Жодних податків вони не платять. У більшості випадків в незаконних спорудах працюють нелегали, які нічого офіційно не платять. Крім цього, порушують санітарні норми, їхня продукція часто несе загрозу нашому здоров’ю. Незаконно підключаються до міських електромереж, за що ми з вами платимо. Ця проблема комплексна. Резюме таке. Я як представник виконавчої влади вважаю, що потрібно наводити лад: єдині правила для всіх, прозорість, надходження до бюджету. Місця розміщення тимчасових споруд будуть продаватися через ProZorro за принципом монетизації. Хто більше заплатив за місце розміщення, той і може вести там підприємницьку діяльність», — заявив Кулеба.
Кулеба так само повідомив, що «реформа» правил розміщення МАФів в Києві пов’язана зі змінами в нормативних актах Мінрегіону.
«Порядок розміщення тимчасових споруд регулює закон „Про регулювання містобудівної діяльності“. У свою чергу він став основою наказу № 244 Мінрегіонбуду „Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд“. Тобто вся діяльність споруд регулюється цими двома документами на національному рівні. У 2020 році вийшла нова редакція наказу № 244 Мінрегіону. Тому перед містом стоїть завдання внести зміни у власні регуляторні акти, щоб привести їх у відповідність із загальнодержавними нормами», — підсумував Кулеба.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас