ФГВФО продав пул непрацюючих кредитів банку Жеваго за рекордний 1 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФГВФО продав пул непрацюючих кредитів банку Жеваго за рекордний 1 млрд грн

Казна та Політика
647
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб 15 липня продав пул активів з прав вимоги за кредитними договорами банку «Фінанси та кредит» за рекордну суму 1,001 млрд грн.
Про це свідчать результати аукціону в системі «Прозорро.Продажі».
У торгах було три учасники, а переможцем стала фінансова компанія «Фінтакт». «Погані» кредити були продані в рамках так званого «гібридного голландського аукціону» (покрокового зниження стартової ціни і подальшого подання цінових пропозицій).
В ході першого етапу ціна лота знижувалася, поки один з учасників не зупинив її на рівні 611 млн грн. На другому етапі учасники подавали закриті цінові пропозиції: дві компанії вказали 611,99 млн, а «Фінтакт» запропонував 1 млрд. Договір з переможцем повинен бути укладений до 12 серпня.
Заставою за кредитними договорами є цінні папери, земельні ділянки в Київській області площею понад 23 га, майнові права на два об’єкти в Білій Церкві, комерційна нерухомість в Києві та Львові. Найбільший об’єкт комерційної нерухомості з пулу активів — приміщення у Львові площею понад 36 тисяч квадратних метрів. Частина активів знаходиться в заставі Національного банку України.
«Вчора відбувся найуспішніший аукціон з продажу таких активів, як непрацюючі кредити в системі «Прозорро.Продажі». Після підписання договору з переможцем аукціону це буде друга найдорожча угода в системі взагалі після продажу готелю «Дніпро», — цитується в повідомленні «Прозорро.Продажі» директор держпідприємства Олексій Соболєв.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас