У МВФ розповіли, чого чекають від України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У МВФ розповіли, чого чекають від України

Казна та Політика
572
Ухвалення Верховною Радою кількох важливих законів, зокрема про роль міжнародних експертів при відборі членів Вищої ради правосуддя (ВРП) та Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС), є позитивним сигналом, однак необхідний прогрес і в інших секторах.
Про це повідомив представник МВФ Джеррі Райс (Gerry Rice).
“Більше прогресу необхідно в інших секторах (…) Дискусії з владою будуть продовжені”, – сказав він на традиційному брифінгу Фонду в четвер, відповідаючи на питання про шанси України на отримання другого траншу за програмою stand by.
Коментуючи недавній візит української делегації на чолі з міністром фінансів Сергієм Марченком до Вашингтона, Райс назвав минулі зустрічі “дуже конструктивними”.
За його словами, обговорювалися питання управління в Національному банку України, банківського нагляду та виведення банків з ринку, фіскального дефіциту, відновлення та посилення антикорупційної системи.

Довідка Finance.ua:

  • МВФ 9 червня 2020 року затвердив нову 18-місячну програму Stand-by для України на SDR3,6 млрд (близько $5 млрд) з негайним виділенням $2,1 млрд першого траншу.
  • Після виділення першого траншу було намічено чотири перегляди програми: за підсумками червня, вересня і грудня цього року, а також червня 2021 року – із завершенням цих переглядів відповідно 1 вересня і 1 грудня цього року і 15 травня і 15 жовтня – наступного. Розміри другого і третього траншу – по $700 млн, четвертого – $560 млн і заключного п’ятого – $980 млн. Однак цей план був порушений.
  • Віртуальна місія з першого перегляду програми Stand-by, що тривала з кінця 2020 року, в середині лютого завершилася без рекомендації про виділення другого траншу, а голова представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман заявив про необхідність додаткових дискусій і більшого прогресу з боку України. Цю позицію пізніше представники Фонду неодноразово підтверджували.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас