50 мільярдів у бюджет: Марченко анонсував збільшення податків для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

50 мільярдів у бюджет: Марченко анонсував збільшення податків для бізнесу

Казна та Політика
1455
Бюджетна декларація, яку ухвалили 15 липня, базується на податковій базі, яка зараз існує. У Міністерстві фінансів не планували різких змін. Однак у документі є окремий розділ, який передбачає механізми покращення податкового законодавства.
Про це розповів міністр фінансів Сергій Марченко.
Відтак, деякі сфери бізнесу можуть почати платити більше.
До речі, про фінансові та податкові нововведення ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
«Це дає можливість забезпечити збільшені доходи бюджету. Якщо ці ініціативи будуть підтримані, ми отримаємо у бюджет 50 мільярдів гривень», — пояснив Марченко.
На який бізнес це вплине? Насамперед йдеться про тих людей, які здійснюють реалізацію розповсюдження підакцизних товарів. Також Марченко зазначив, що на ринках є досить високі ціни на продукцію гірничодобувної промисловості.
«Ми вважаємо, що справедливим буде спрямування частини ренти у бюджет», — сказав міністр.
Також, за його словами, у частині житлового будівництва є певні пропозиції, які дозволяють оподаткувати існуючі прогалини в ринку нерухомості, які створені неблагонадійними забудовниками.

Довідка Finance.ua:

  • Бюджетну декларацію на 2022−2024 роки ухвалила Рада 15 липня. Цей документ допоможе уряду у бюджетній політиці на середньострокову перспективу.
  • Декларація визначає основні фінансові показники та цілі державної політики у цій сфері. Також документ є основою для формування проєкту держбюджету на наступний рік.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас