Найбільший китайський виробник чипів на межі банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільший китайський виробник чипів на межі банкрутства

Технології&Авто
1196
У звіті, опублікованому Nikkei Asia, повідомляється, що Tsinghua Unigroup отримала повідомлення від першого проміжного народного суду муніципалітету Пекіна. Кредитор компанії – Державний банк середнього розміру Huishang Bank — звернувся до суду з проханням підтримати захист конгломерату від банкрутства, заявивши, що група не виплатила борг.
Повідомляється, що Tsinghua Unigroup підтвердила, що один з її кредиторів звернувся до суду з проханням про порушення процедури банкрутства.
Повідомляється, що з листопада група пропустила нзку термінів виплати облігацій, які склали близько 3,6 млрд дол.
За інформацією старшого аналітика Wells Fargo Аарона Рейкера (Aaron Rakers), сумарне кредитне навантаження Tsinghua Unigroup становить близько 30 млрд дол., тоді як загальна ліквідність активів групи не більше ніж 8 млрд дол.
Tsinghua Unigroup, дочірні компанії якої включають найбільшого китайського розробника мікросхем UNISOC, належить університету Сінхуа, де навчався нинішній президент Китаю Сі Цзіньпін.
«Наша група готова беззастережно співпрацювати з судом для проведення судового розслідування і проактивного вирішення боргових питань», — цитує Tsinghua Unigroup агентство Nikkei Asia.
Раніше Nikkei Asia повідомляла, що заборгованість вплинула на плани Tsinghua Unigroup з нарощування потужностей для виробництва мікросхем. Так, два з численних проєктів групи, а саме завод флеш-пам’яті 3D NAND в Ченду із загальним обсягом інвестицій до 200 млрд юанів і завод з випуску мікросхем пам’яті DRAM в Чунціні, зіткнулися зі значними затримками інвестування і в принципі можуть бути закриті, згідно з інформацією джерела Nikkei.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас