В Україні спростили приєднання до електромереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні спростили приєднання до електромереж

Енергетика
1113
Верховна Рада спростила приєднання до електричних мереж в Україні. Народні депутати прийняли у другому читанні законопроект № 5009.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання парламенту.
«За» проголосували 347 парламентаріїв.
  • Вводиться принцип «єдиного вікна» для подачі замовником звернень, заяв, запитів та отримання інформації, необхідної для проектування і здійснення будівельно-монтажних робіт.
Очікується, що терміни приєднання до електричних мереж скоротять в 2,5 рази.
  • Закон усуває складну і забюрократизовану процедуру оформлення прав на земельні ділянки, необхідні для розміщення об’єктів енергетики.
  • Прописано принцип мовчазної згоди при затвердженні органами виконавчої та місцевої влади проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання їх у користування операторам систем розподілу для будівництва та експлуатації лінійних об’єктів енергоінфраструктури.
  • Термін внесення змін до Державного земельного кадастру скорочується до одного дня, регулюється питання відмови в держреєстрації ділянки в кадастрі.

Довідка Finance.ua:

  • Україна в січні-червні 2021 року знизила виручку від експорту електроенергії на 40,9% (на $ 74,92 млн) порівняно з аналогічним періодом 2020 року — до $ 108,238 млн.
  • Крім того, Україна за цей період імпортувала електроенергію на $ 58,598 млн проти $ 109,004 млн — за аналогічний період роком раніше.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас