Нова пошта просить змін до законодавства для захисту підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нова пошта просить змін до законодавства для захисту підприємців

Казна та Політика
1120
Нова пошта звернулася до народних депутатів з конкретними пропозиціями змін до Закону «Про захист прав споживачів».
Про це Finance.ua повідомили в прес-службі Нової пошти.
У компанії кажуть, що зміни допоможуть звести до нуля маніпуляції з боку контролюючих органів стосовно українського бізнесу
«Нещодавно Нова пошта стала об’єктом перевірки Держспоживслужби, проведеної з численними порушеннями вимог законодавства. Результатами цього стало накладення штрафів, непорівнянних з можливим порушенням загальною сумою 326 млн грн. Компанія зараз оскаржує незаконні штрафи в судовому порядку і сподівається на справедливе рішення», — кажуть в НП.
При цьому резонанс навколо кейсу об’єднав представників бізнесу та громадськості, які розуміють, що ця проблема — не лише справа Нової пошти, а стосується кожного підприємця, який працює в Україні.
«Нова пошта консолідувала вимоги бізнесу щодо зміни законодавства у сфері захисту прав споживачів і просить Верховну Раду розглянути і внести зміни до Закону „Про захист прав споживачів“», — зазначають у компанії.
Зокрема, пропонуються такі зміни:
• у законі має з’явитися чітке визначення поняття «створення перешкод у проведенні перевірки», конкретна дія, за яку може бути покарана компанія.
Це унеможливить зловживання посадовими особами контролюючих органів своїми повноваженнями.
• розміри штрафів за порушення законодавства у сфері прав споживачів повинні розраховуватися від рівня неоподатковуваних мінімумів доходів, а не від відсотка від реалізації.
Це загальновживана практика в інших законодавчих сферах та її застосування в законі про права споживачів унеможливить невмотивоване накладення штрафів, непропорційно високих допущеним порушенням.
• Привести норми закону «Про захист прав споживачів» у відповідність до норм базового законодавства у сфері державного нагляду. Це, зокрема, допоможе не допускати примусового виконання незаконних рішень контролюючих органів про накладення санкцій на бізнес.
Підтримати петицію від Нової пошти можна тут
Щоб її підписати, потрібно спершу зареєструватися на сайті.

Довідка Finance.ua:

  • мережа Нової пошти налічує понад 8500 відділень по всій Україні, а кількість відправлень тільки за 2020 рік перевищила 318 млн;
  • за 2020 рік НП переказала до бюджету країни 5 млрд грн податків і зборів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас