Рада відправила Авакова у відставку: посада вакантна вперше за сім років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада відправила Авакова у відставку: посада вакантна вперше за сім років

Казна та Політика
1482
У четвер, 15 липня, Верховна Рада звільнила з посади міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який обіймав цю посаду з лютого 2014 року.
Заяву Авакова про відставку Рада розглянула на черговому пленарному засіданні.
За рішення про звільнення міністра проголосували 291 народний депутат.
Зазначимо, Арсен Аваков – єдиний з міністрів, який зберігав свою посаду у всіх складах уряду після Революції гідності.
  • За його керівництва в МВС почалася реформа поліції, проте в 2016 році команда реформаторів звільнилася з міністерства, заявивши згодом про провал запропонованих змін.
  • Роботу Авакова неодноразово супроводжували гучні скандали – від корупційної справи із закупівлі рюкзаків для потреб АТО, яку розслідувало НАБУ (основним його фігурантом був син міністра Олександр Аваков), до спірного затримання підозрюваних у справі про вбивство Павла Шеремета, передбачувані докази провини яких викликали безліч запитань.
  • Починаючи з літа 2019 року в Україні регулярно проходили вуличні протести з вимогою відставки глави МВС. Цю хвилю спочатку спровокувало рішення президента Володимира Зеленського залишити Авакова в уряді Олексія Гончарука.
  • Заяву про відставку Аваков подав 13 липня 2021 року. Не пояснюючи причини такого кроку, глава МВС послався на першу частину ст.18 Закону Про Кабінет міністрів України, яка передбачає можливість звільнення членів Кабміну за їхньою власною заявою.
  • На посаду нового міністра внутрішніх справ Зеленський запропонував призначити депутата Слуги народу, голову правоохоронного Комітету Верховної Ради Дениса Монастирського. Його кандидатуру парламент планував розглянути в п’ятницю, 16 липня.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас