Кабмін скоротив лісгоспам відсоток відрахувань до держбюджету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін скоротив лісгоспам відсоток відрахувань до держбюджету

Казна та Політика
151
Кабінет міністрів України прийняв постанову про Порядок відрахування лісогосподарськими підприємствами до державного бюджету частини чистого прибутку.
Як повідомляє прес-служба Міністерства захисту навколишнього середовища та екології, тепер державні лісгоспи будуть відраховувати до бюджету 50% чистого прибутку. До цього відрахування частини чистого прибутку становило 80%, на розвиток підприємства залишалося лише 20%.
Таким чином, лісові господарства залишатимуть собі 50%, 30% з яких в обов’язковому порядку будуть спрямовані на придбання основних засобів, необхідних для проведення заходів з охорони, захисту, використання та відтворення лісів.
У Мінекології зазначають, що це дозволить закуповувати більше протипожежної техніки з обладнанням та систем спостереження для запобігання виникненню лісових пожеж.
Крім того, підприємства зможуть збільшити обсяги вирощування посадкового матеріалу для висадки 1 млрд дерев у рамках програми Президента України «Зелена країна».
За прогнозами, чистий дохід від реалізації продукції збільшиться до 20 млрд грн, а чистий прибуток — до 500 млн гривень.
В середньому по галузі податки становлять 42% від чистого доходу від реалізації продукції. При поліпшенні фінансових показників можливий перегляд частини чистого прибутку до 30%.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас