Ощадбанк відзвітував про мільйонни прибуток у першому півріччі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ощадбанк відзвітував про мільйонни прибуток у першому півріччі

Фондовий ринок
273
У січні-червні державний Ощадбанк отримав прибуток 513 млн гривень.
Про це йдеться в повідомленні банку.
Зазначається, що операційний прибуток Ощадбанку (без урахування торгового результату) у першому півріччі 2021 року становить 3,3 млрд гривень. Це найбільша сума такого прибутку, яку будь-коли отримував банк за перші шість місяців року.
Більше новин про банки та їхні прибутки є в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Рекомендуємо підписатися, щоб завжди бути в курсі.
Водночас торговий результат (насамперед через переоцінку цінних паперів у капіталі) спричинив негативний фінансовий результат у 2,8 млрд гривень, внаслідок чого чистий прибуток Ощаду за шість місяців року становить 513 млн гривень.
У першому півріччі 2020 року сума операційного прибутку склала 300 млн гривень, що в 11 разів менше, ніж результат першого півріччя 2021 року.
Такого результату вдалося досягти за рахунок істотного зростання процентних і комісійних доходів.
Так, розмір чистого процентного доходу протягом звітного періоду склав майже 6 млрд гривень, що в 1,8 рази (на 2,6 млрд гривень) більше, ніж за відповідний період минулого року. Обсяг чистого комісійного доходу – понад 3 млрд гривень.
Порівняно з першим півріччям 2020 року чистий комісійний дохід Ощадбанку збільшився майже на 1 млрд гривень, або на 46%.
Інші показники:
  • обсяг кредитів, наданих клієнтам, збільшився порівняно з початком року на 6,2 млрд гривень (на 9,9%) і становить 69,5 млрд гривень;
  • приріст відбувся як за кредитами суб’єктам господарювання (на 4,2 млрд гривень), так і за кредитами фізособам (на 2 млрд гривень);
  • обсяг депозитів також збільшився на 9,7% і становить 202,3 млрд гривень.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас