Amazon «викупила» експертів Facebook для конкуренції з компанією Ілона Маска — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon «викупила» експертів Facebook для конкуренції з компанією Ілона Маска

Технології&Авто
398
Всесвітньо відома корпорація Джеффа Безоса Amazon придбала команду супутникового Інтернету Facebook. Головна мета – скласти гідну конкуренцію космічній компанії SpaceX, яка належить Ілону Маску.
Група з понад десяти інженерів та вчених з Лос-Анджелеса приєдналася до Amazon ще у квітні. Цю інформацію підтвердили офіційні представники обох корпорацій. Ця угода поклала кінець планам Facebook щодо супутникового Інтернету, водночас зміцнивши позиції Amazon.
Угода підкріплює зусилля Amazon з розробки супутників LEO, здатних забезпечити високошвидкісний широкосмуговий доступ до Інтернету по всьому світу. Цей проєкт оцінюють у 10 мільярдів доларів. Крім залучення експертів, Amazon придбала й деяку інтелектуальну власність, створену цією командою, а також обладнання та приміщення. Інші деталі угоди наразі невідомі.
За даними The Information, команда Facebook, яка приєдналася до підрозділу Amazon з 500 осіб, складається з фізиків та інженерів по апаратному і програмному забезпеченню, які мають досвід роботи з авіаційними та бездротовими системами.
Наразі головними конкурентами Amazon є:
  • компанія SpaceX Ілона Маска і його мережа Starlink,
  • сузір’я супутників від OneWeb,
  • оператор супутникового зв’язку Eutelsat з Франції.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас