SpaceX представила новий дрон для посадки ракет на море — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SpaceX представила новий дрон для посадки ракет на море

Технології&Авто
518
Флот дронів, що використовуються SpaceX для лову ракет, що падають, тепер має третій автономний корабель, дивно названий «Брак гравітації».
У п’ятницю (9 липня) засновник Ілон Маск представив новітню плаваючу ракетний посадковий майданчик у Twitter разом з драматичним відео з літаючого дрона, що кружляє над кораблем.
«Автономний дрон SpaceX, Брак гравітації», — лаконічно написав Маск у своєму пості.
Пізніше він додав, що дрон-корабель повністю автоматизований, і для його виведення в Атлантичний океан поруч з типовим стартовим майданчиком SpaceX в Космічному центрі Кеннеді у Флориді не потрібний буксир.
Новий дрон буде поставлений на місці у Флориді, щоб підтримати атлантичні запуски Falcon Heavy і флагманську ракету SpaceX, на Falcon 9, який регулярно посилає широкосмугові супутники Starlink на орбіту, астронавтів і вантажі на Міжнародну космічну станцію.
«Відсутність гравітації» (ASOG) замінить давно працюючий дрон-корабель під назвою «Звичайно, я все ще люблю тебе», який підтримує запуски в Атлантиці з 2015 року.
Відзначимо, що SpaceX нарощує запуски своїх супутників Starlink в Каліфорнії, потребуючи додаткової підтримки дронів, щоб зловити багаторазові ступені своїх ракет.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас