Ухвалено закон про реструктуризацію «газових» боргів на ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ухвалено закон про реструктуризацію «газових» боргів на ринку

Казна та Політика
270
Верховна Рада ухвалила в другому читанні і в цілому законопроєкт, яким скасовуються штрафні санкції для підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) за несплату за спожитий газ.
За ухвалення проєкту закону «Про внесення змін до деяких законів щодо забезпечення врегулювання заборгованості за спожиті енергоносії теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання та водовідведення» (№3508-Д) проголосували 303 народні депутати при необхідному мінімумі в 226 голосів.
До речі, в телеграм-каналі Finance_ukr ми часто публікуємо лайфхаки, як заощадити на оплаті комунальних послуг.
Що це дасть? У пояснювальній записці до законопроєкту йдеться, що документ скасовує нарахування штрафних санкцій на заборгованість за газ, яка виникла після 1 травня 2020 року, а також дає можливість підприємствам теплокомуненерго реструктуризувати наявну заборгованість за спожите блакитне паливо на 5 років.
Крім цього, він накладає повну заборону на нарахування пені та штрафів з боку постачальників газу по категорії населення.
В асоціації «Укртеплокомуненерго» зазначили, що цей законопроєкт, у разі ухвалення, вирішить низку життєво важливих проблем ТКЕ. Зокрема, дозволить реструктуризувати борги за спожитий газ на 5−7 років, розблокує арештовані банківські рахунки ТКЕ, скасує штрафні санкції «Нафтогазу».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас