Кабмін змінив правила роботи ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін змінив правила роботи ФОП

Казна та Політика
2269
Кабінет Міністрів змінив обсяг доходу протягом календарного року, при перевищенні якого платники єдиного податку другої-четвертої груп зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО, касові апарати).
Відповідну постанову уряд ухвалив під час сьогоднішнього засідання.
Тепер цей поріг складе не 1 млн грн, а 220 розмірів мінімальної заробітної плати (1,32 млн грн. – Ред.).
Крім того, цією постановою Кабмін вивів з-під обов’язкового застосування касових апаратів прийом від населення металобрухту.
Нагадаємо, в грудні минулого року Президент Володимир Зеленський підписав закон про відстрочку до 2022 року використання касових апаратів платниками єдиного податку.
Зокрема, до 1 січня 2022 року відстрочено обов’язкове застосування РРО (ПРРО) для фізичних осіб – підприємців, які є платниками єдиного податку другої-четвертої груп та обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує граничного обсягу доходу, встановленого для першої групи платників єдиного податку, крім тих, які здійснюють діяльність у сферах з істотними ризиками ухилення від оподаткування.
Документ скасовує штрафні санкції за невідповідність готівкових коштів на місці проведення розрахунків сумі коштів, зазначеній у денному звіті РРО, та за відсутність попереднього програмування товарів у реєстраторах розрахункових операцій (програмних реєстраторах розрахункових операцій).
Також до 1 січня 2022 року продовжено застосування знижених розмірів фінансових санкцій за порушення суб’єктами господарювання окремих вимог Закону про використання РРО (ПРРО) при проведенні розрахункових операцій.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас