ВР схвалила закон про трансформацію «Укроборонпрому» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР схвалила закон про трансформацію «Укроборонпрому»

Казна та Політика
198
Верховна Рада ухвалила закон «Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності».
За прийняття відповідного законопроєкту № 3822 у другому читанні 13 липня проголосували 256 народних депутатів.
Проєктом закону пропонується визначити особливості перетворення державного концерну «Укроборонпром» в акціонерне товариство, державних унітарних підприємств, в тому числі казенних підприємств, що входять до складу концерну — в господарські товариства.
Зокрема, пропонується врегулювати проведення реформування Концерну та його учасників у три етапи.
Перший етап реформування передбачає підготовку учасників Концерну до реорганізації і перетворення Концерну в акціонерне товариство.
Другий етап реформування передбачає створення галузевих бізнес-об’єднань в організаційно-правовій формі акціонерних товариств, а також утворення господарських товариств на базі підприємств, включених до складу «Укроборонпрому».
На третьому етапі має завершитися перетворення Концерну в акціонерне товариство, 100% акцій якого належатиме державі.
Трансформація торкнеться 137 розрізнених підприємств «Укроборонпрому», 21 з яких знаходиться на тимчасово окупованих Росією територіях.
Очікується, що реалізація передбачених законом норм дозволить державним оборонним підприємствам залучати прямі (зокрема іноземні) інвестиції з метою виготовлення сучасних зразків озброєння і військової техніки.
Крім того, законопроєктом передбачено, що всі кошти від реалізації надлишкового та непрофільного майна державних підприємств ОПК в результаті реформи будуть спрямовані виключно на потреби цих підприємств та ці кошти не зможуть бути виведені зі сфери.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас