Кирило Шевченко обговорив із главою центробанку Швеції cashless economy — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кирило Шевченко обговорив із главою центробанку Швеції cashless economy

Фінтех і Картки
292
13 липня голова НБУ Кирило Шевченко та його заступник Олексій Шабан провели онлайн-зустріч з колегами зі Швеції – головою Ріксбанку (центральний банк Швеції) Стефаном Інгвесом та першою заступницею голови Сеcилією Скінгслі.
Як зазначає НБУ, розмова стосувалася подальшої співпраці двох інституцій, насамперед у розвитку безготівкових розрахунків в Україні.
«Швеція — визнаний світовий лідер у впровадженні cashless economy. Лише зовсім невелика частини розрахунків у цій країні відбувається готівкою. Тож досвід Ріксбанку у поширенні безготівкових розрахунків дуже важливий для фінансових регуляторів інших країн. Сьогодні центробанки України та Швеції вже співпрацюють у сфері розвитку платіжної інфраструктури та побудови системи швидких платежів, запуску цифрових валют (CBDC)», — йдеться в заяві Нацбанку.
«Ми вдячні колегам з Ріксбанку за нашу співпрацю на шляху реформування українського фінансового ринку загалом та центрального банку зокрема. Ми також зацікавлені у розширенні співробітництва у сфері розбудови cashless economy в Україні. Адже маємо намір зменшити співвідношення готівкових коштів (M0) до ВВП з 12,3% у 2020 році до 7,5% у 2025 році», — сказав голова НБУ Кирило Шевченко.
Він розповів, що розвиток безготівкових розрахунків — одна зі стратегічних цілей НБУ. У цьому напрямі центробанк України зосереджений на підвищенні якості законодавчого та нормативного регулювання ринку платіжних послуг, а також розвитку безготівкової платіжної інфраструктури. Два тижні тому Верховна Рада ухвалила новий закон про платіжні послуги — його норми допоможуть досягти поставленої мети.
«Керівництво Ріксбанку висловило готовність поділитися з українськими колегами необхідними знаннями та досвідом. Сторони домовилися скоординувати подальші кроки, враховуючи поточний стан розвитку безготівкових розрахунків в Україні», — резюмують у Нацбанку.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас