Міжбанк: інтрига щодо курсу долара і євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: інтрига щодо курсу долара і євро

Валюта
590
Середа на валютному ринку пройде дуже цікаво і динамічно. Для такого розвитку подій є причини як економічні, так і частково психологічні. Ось основні:
1. Аукціон Мінфіну з розміщення ОВДП пройшов для чиновників більш вдало, ніж попередні, і вони змогли продати облігацій на суму 9,88 млрд гривень в еквіваленті, в тому числі і на $ 65,3 млн валютних паперів. Сьогодні пройдуть розрахунки інвесторів з Мінфіном України за цими паперами і це опосередковано впливатиме і на поведінку валютного ринку.
2. Серед клієнтів і самих банків пішли наполегливі чутки, які є правдою – про нові послаблення Нацбанку в частині дозволу купівлі валюти без валютних контрактів на певну суму (ліміт) найближчим часом. Частина компаній побоюється в цьому випадку підвищеного попиту на валюту і можливого зростання котирувань за рахунок подібних операцій після набрання чинності постанови НБУ. І тому віддасть перевагу закрити свої покупки зараз, щоб не грати в курсову рулетку. Це збільшить активність на валютному міжбанку в найближчі дні і створить якийсь елемент інтриги в частині поведінки курсу після оголошення чергових послаблень регулятора.
3. Необхідність забезпечення клієнтами фінансування своєї поточної господарської діяльності та наближення бюджетних днів. Середина місяця вже змусить клієнтів піклуватися не тільки про поточне фінансування своїх операцій, а й частково про накопичення гривні під розрахунки з державою по податках. Дефіцит гривні завжди грає на користь нацвалюти на валютному ринку.
4. Валютні ралі по парі євро/долар тільки посилюються, що буде істотно впливати на курс євро відносно гривні на нашому ринку. Стрибки співвідношення пари євро/долар на міжнародних ринках — відмінна можливість для спекулянтів зараз заробляти на євровалюті на українському міжбанку і готівковому ринку.
Нацбанк постарається знову не втручатися в перебіг торгів, а принаймні поспостерігати кілька днів за реакцією ринку на майбутні валютні послаблення в частині купівлі валюти без наявності контрактів. Але якщо держкомпанії почнуть активні розпродажі валюти, отриманої раніше від іноземних кредиторів — регулятор буде головним покупцем цього надлишку пропозиції для поповнення золотовалютних резервів.
Котирування міжбанку, за нашими розрахунками 14 липня будуть в межах: долар — коридор 27,22−27,40 грн, євро — коридор 32,00−32,45 грн.
Курс долара на міжбанку-графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
долар США — 27,30 / 27,32
євро — 32,17 / 32,19
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас