Укрзалізниця втратила 17 млрд грн за два роки на «вантажних» тарифах - НАБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Укрзалізниця втратила 17 млрд грн за два роки на «вантажних» тарифах - НАБУ

Казна та Політика
379
Протягом 2019 і 2020 років керівництво «Укрзалізниці» встановлювало необґрунтовані тарифи на вантажні перевезення, чим завдало збитків національній компанії в розмірі 17 млрд грн.
Про це повідомили в НАБУ, пише УНН.
«За матеріалами, зібраними Національним бюро, Державною аудиторською службою України підтверджено економічну необґрунтованість чинних тарифів на вантажні перевезення залізницею та встановлено розмір упущеної вигоди у 17 млрд грн за період, що перевіряється (2019−2020 рр.)», — заявили в НАБУ.
Антикорупціонери також повідомили, що у провадженні детективів спецвідділу бюро з розслідування корупції в «Укрзалізниці» перебуває зараз 55 кримінальних проваджень. Однак тільки 35 з них безпосередньо стосуються «Укрзалізниці». Решта — невідомо.
«На сьогодні в роботі підрозділу детективів Національного бюро, який розслідує корупцію в АТ «Укрзалізниця», перебуває 55 кримінальних проваджень, з яких 35 стосуються можливих корупційних злочинів проти інтересів АТ «Укрзалізниця», — додали в НАБУ.
Зазначимо, минулого року «Укрзалізниця» зазнала рекордних збитків — понад 11 млрд грн, 8 млрд грн з яких — через необґрунтовані тарифи на вантажоперевезення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас