У Нацкомісії з тарифів заявили про можливі маніпуляції «Вінницяобленерго» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацкомісії з тарифів заявили про можливі маніпуляції «Вінницяобленерго»

Енергетика
260
Нацкомісія з енергетики та компослуг заявила, що дії оператора «Вінницяобленерго» на ринку мають ознаки штучного збільшення обсягів витрат електроенергії для завищення тарифів.
Про це НКРЕКП повідомила у Facebook.
Раніше СБУ заявила про викриття найбільшої підпільної криптоферми в одному із колишніх приміщень АТ «Вінницяобленерго». Зловмисники відбирали електричну енергію з мереж компанії. В СБУ збитки оцінюють у 5−7 млн грн щомісяця.
Водночас, у НКРЕКП також зафіксували необґрунтовані витрати електроенергії.
Зі слів регулятора, при стовідсотковому фінансуванні інвестпрограм спостерігається аномальна динаміка зростання фактичних витрат електричної енергії в мережах обленерго у 2018 та 2019 роках. А саме — на 35% у порівнянні з 2017 роком.
У Нацкомісії з тарифів заявили про можливі маніпуляції «Вінницяобленерго»
«Регулятор критично сприймає маніпулятивні дії ліцензіатів, спрямовані на штучне збільшення обсягів витрат електричної енергії з метою завищення рівнів відповідних тарифів», — додали у комісії.
У НКРЕКП кажуть, що оцінка СБУ співрозмірна із обсягом необґрунтованих витрат електричної енергії, запропонованих Товариством для урахування у відповідних тарифах.
У відповідь на такі дії «Вінницяобленерго» у 2019 році регулятор вирішив не враховувати ці необґрунтовані обсяги витрат е/е під час встановлення тарифів.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас