У Вінниці викрили майнінг-ферму, яка працювала на території обленерго — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Вінниці викрили майнінг-ферму, яка працювала на території обленерго

Кримінал
1526
Служба безпеки України викрила та задокументувала незаконний відбір великих обсягів електроенергії у Вінниці, який здійснювали організатори ферми для майнінгу криптовалют.
Як повідомляє прес-служба СБУ, незаконне підприємство було розміщене безпосередньо в одному з колишніх складських приміщень АТ «Вінницяобленерго» на проммайданчику підприємства.
«Зловмисники незаконно відбирали електричну енергію з мереж АТ „Вінницяобленерго“. Щоб приховати свою діяльність, вони використовували умовні засоби обліку споживання електричної енергії», — йдеться в повідомленні.
У ньому йдеться, що це найбільша підпільна криптоферма, яку коли-небудь виявляли українські правоохоронці, на її території вилучено майже 5 тис. одиниць комп’ютерної техніки.
У Вінниці викрили майнінг-ферму, яка працювала на території обленерго
«У ході санкціонованих обшуків за місцем функціонування ферми та за адресами проживання фігурантів було вилучено 3800 ігрових приставок, понад 500 відеокарт, 50 процесорів, чорнову документацію щодо обліку споживання електроенергії, блокноти, телефони, флеш-накопичувачі», — повідомляють у спецслужбі.
За попередніми висновками фахівців, щомісячна сума збитків від такої діяльності може становити від 5 до 7 млн грн.
«При цьому незаконний відбір електроенергії міг призвести до глобальних наслідків — без світла могли залишитися цілі квартали Вінниці», — зазначають в СБУ.
Наразі тривають оперативно-слідчі дії для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності, у тому числі причетності посадових осіб АТ «Вінницяобленерго».
«Правоохоронцями зареєстровано кримінальне провадження за ч.2 ст. 188−1 (викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) КК України», — додають у спецслужбі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас