Стало відомо, коли планують завершити будівництво «Північного потоку-2» з РФ до Німеччини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли планують завершити будівництво «Північного потоку-2» з РФ до Німеччини

Енергетика
472
Будівництво газопроводу «Північний потік-2» з Росії до Німеччини мають завершити до кінця цього літа.
Таку заяву зробив керівник компанії-оператора газопроводу Nord Stream 2 AG Маттіас Варніг в інтерв’ю німецькому діловому виданню Handelsblatt, повідомляє ЄП посилаючись на DW.
«Ми очікуємо, що будівельні роботи будуть завершені до кінця серпня», — заявив керівник компанії Nord Stream 2.
Варніг додав, що будівництво трубопроводу вже завершено на 98%. Мета — введення трубопроводу в експлуатацію вже цього року, зазначив менеджер.
Крім того, в компанії визнали, що також вивчають можливості трубопроводу для транспортування водню. «Цілком реально, що не пізніше ніж через десять років ми зможемо додавати водень в одну або обидві нитки і таким чином транспортувати його», — йдеться в заяві керівника компанії.
Нагадаємо, газопровід «Північний потік-2» загальною протяжністю 1,2 тисячі кілометрів проходить по дну Балтійського моря і має доставляти газ з Росії до Німеччини, а звідти — на інші європейські ринки.
За даними Nord Stream 2 AG, покладено вже майже всю газопровідну магістраль, залишається прокласти кілька десятків кілометрів труб в данських і німецьких водах.
Наприкінці травня адміністрація президента США Джо Байдена вирішила не вводити санкції щодо компанії-оператора Nord Stream 2 AG і її генерального директора Маттіаса Варніга. У Вашингтоні це пояснили національними інтересами США.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас