136 «єдинорогів» за квартал: Кількість компаній з оцінкою в $1 млрд зросла рекордними темпами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

136 «єдинорогів» за квартал: Кількість компаній з оцінкою в $1 млрд зросла рекордними темпами

Фондовий ринок
500
За першу половину цього року приватні інвестори вклали в стартапи майже стільки ж, скільки і за весь минулий рік — $292,4 млрд.
У другому кварталі цього року кількість компаній-єдинорогів росло рекордними темпами. Оцінку в $1 млрд від приватних інвесторів за вказаний період отримали 136 стартапів – це рекордний показник, більше, ніж за весь 2020 рік.
Про це пише Financial Times з посиланням на дані компанії CB Insights.
Більше новин про цікаві ініціативи та фінансові нововведення ми розповідаємо в нашому телеграм-каналі Finance_ukr. Приєднуйтесь і ви! 🤫
Як пише видання, за підсумками року стартапи можуть залучити вдвічі більше коштів, ніж у рекордному 2020 році. Тоді пандемія прискорила приплив інвестицій в технокомпанії.
За першу половину 2021-го приватні інвестори вклали в стартапи $292,4 млрд – майже стільки ж, скільки і за минулий рік. На загальній сумі відбилися величезні раунди фінансування для деяких з найбільших єдинорогів.
Як пише FT, кількість «єдинорогів» зростає на тлі того, що багаті інвестори звикли платити значні суми за частки в молодих компаніях. Однак зростання вартості компаній може призвести до підвищеної стурбованості на тему перегріву ринків. Це може привести до того, що стартапам будуть встановлені завищені цілі, виконати які компаніям буде складно.
Більшу частину капіталу (60%), залученого в першій половині 2021 року, склали раунди розміром понад $100 млн. При цьому такі великі інвестиції становлять лише 5% від загальної кількості угод.
«Коли компанія, як здається, перемагає, в неї інвестують або хочуть інвестувати великі потоки капіталу», – зазначив СЕО CB Insights Ананд Санвал.
На думку Санвала, зараз на ринку «багато капіталу і недостатньо можливостей».
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас