В Україні з серпня запустять е-платформу для набору до вишів іноземних студентів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з серпня запустять е-платформу для набору до вишів іноземних студентів

Казна та Політика
185
В Україні з 1 серпня запустять електронну платформу для набору до вузів іноземних студентів. На урядовому порталі опублікували постанову щодо реалізації такого експериментального проекту.
Про це повідомляє прес-служба міністерства.
До речі, про головні зміни в законодавстві, які можуть стосуватись ваших особистих коштів, ми інформуємо в телеграм-каналі Finance_ukr. Підписуйтесь, щоб завжди бути в курсі всіх фінансових подій!
«З 1 серпня розпочинається запуск Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти. Перший крок — підключення електронних кабінетів закладів вищої освіти до Єдиної системи», — сказано у повідомленні.
Для цього виші до 1 серпня мають надати держпідприємству «Український державний центр міжнародної освіти» наступні документи:
  • заповнений договір з ДП у двох примірниках;
  • підтвердні документи про наявність у вишу ліцензії на провадження освітньої діяльності та сертифіката про акредитацію освітньої програми у визначеному порядку;
  • лист про призначення відповідального оператора Єдиної системи в закладах вищої освіти, який є співробітником ЗВО (що підтверджується наказом на призначення).
«За результатами підключення закладів вищої освіти до Єдиної системи іноземні вступники матимуть можливість реєстрації та подачі заяв на обрані освітні програми», — додали у міністерстві.
Нагадаємо, наприкінці квітня стало відомо, що в Україні створять електронну платформу для набору іноземних студентів на навчання в українські виші. Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас