США збільшать інвестиції в українські проєкти - Мінфін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США збільшать інвестиції в українські проєкти - Мінфін

Казна та Політика
406
Україна і США домовилися про посилення співпраці для подальшого збільшення інвестицій в українські проєкти приватного сектору.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.
Під час зустрічі 8 липня міністра фінансів Сергія Марченка з представниками корпорації міжнародного фінансування США (DFC) у Вашингтоні обговорювалися напрямки для залучення фінансування в українські проєкти приватного сектору, співпраця з міжнародними організаціями та поточна економічна ситуація в Україні.
Міністр зазначив, що серед пріоритетних сфер для залучення інвестицій є енергетичний сектор, інфраструктура, медицина.
У свою чергу, головний операційний директор DFC Девід Марчик підкреслив успіхи організації в інвестиціях в Україні на суму понад $ 840 млн. Він зазначив, що будучи фнансовою установою уряду США, DFC готові розглянути нові проєкти, які є стійкими і відповідають пріоритетам розвитку в таких сферах як зміни клімату, глобальний розвиток здоров’я і гендерна рівність.
Марчик підкреслив, що постійні зусилля щодо реформ і більша прозорість дадуть можливість Україні залучати більший обсяг іноземного капіталу і створять ще більше проєктів для фінансування і страхування.
Нагадаємо, раніше Верховна Рада ухвалила постанову № 5659 «Про створення Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів».
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас